nyheder

Standardfarvekort, som tekstilfarvningsfolk har brug for at kende

1.PANTONE

Pantone bør være den mest i kontakt med tekstil-, trykkeri- og farvningsfolk.Med hovedkontor i Carlsdale, New Jersey, er en globalt anerkendt autoritet for udvikling og forskning af farver og en leverandør af farvesystemer, der leverer print og andre relaterede teknologier såsom digital teknologi, tekstiler, professionelle farvevalg og præcise kommunikationssprog til plast, arkitektur og indretning.

Farvekortene til tekstilindustrien er PANTONE TX-kort, som er opdelt i PANTONE TPX (papirkort) og PANTONE TCX (bomuldskort).PANTONE C- og U-kort bruges også hyppigere i trykkeribranchen.

I de sidste 19 år er den årlige Pantone årlige modefarve blevet repræsentanten for verdens populære farver!

2.CNCS farvekort: Kinas nationale standardfarvekort.

Siden 2001 har China Textile Information Center varetaget "China Applied Color Research Project" under Ministeriet for Videnskab og Teknologi og etableret CNCS-farvesystemet.Derefter blev der foretaget omfattende farveforskning, og farveinformation blev indsamlet gennem centrets trendforskningsafdeling, China Fashion Color Association, udenlandske partnere, købere, designere osv. for at udføre markedsundersøgelser.Efter flere års hårdt arbejde blev den første version af farvesystemet udviklet, og de anvendte materialer og processer blev bestemt.

CNCSCOLORs 7-cifrede tal, de første 3 cifre er farvetonen, de midterste 2 cifre er lysstyrken, og de sidste 2 cifre er chroma.

Hue (Hue)

Hue er opdelt i 160 niveauer, og etiketområdet er 001-160.Nuancen er arrangeret i rækkefølgen af ​​farven fra rød til gul, grøn, blå, lilla osv. i retning mod uret på en nuancering.CNCS farvetoneringen er vist i figur 1.

Lysstyrke

Den er opdelt i 99 lysstyrkeniveauer mellem ideel sort og ideel hvid.Lysstyrketallene er arrangeret fra 01 til 99, fra lille til stor (dvs. fra dyb til lav).

Chroma

Chroma-tallet starter fra 01 og øges sekventielt med midten af ​​nuanceringen fra strålingsretningen, såsom 01, 02, 03, 04, 05, 06... Den ekstremt lave chroma med en chroma på mindre end 01 er angivet med 00.

 3.DIC FARVE

DIC farvekort, der stammer fra Japan, bruges i industrielt, grafisk design, emballage, papirtryk, arkitektoniske belægninger, blæk, tekstil, trykning og farvning, design og så videre.

  1. MUNSELL

Farvekortet er opkaldt efter den amerikanske kolorist Albert H. Munsell (1858-1918).Munsell-farvesystemet er gentagne gange blevet revideret af National Bureau of Standards og Optical Society og er blevet et af de anerkendte standardfarvesystemer inden for farveområdet.

 5.NCS

NCS-forskningen begyndte i 1611 og er blevet den nationale inspektionsstandard for Sverige, Norge, Spanien osv. Det er det mest udbredte farvesystem i Europa.Den beskriver farven ved at se på øjets farve.Overfladefarven er defineret i NCS farvekortet og et farvenummer er angivet.

NCS-farvekortet kan bestemme farvens grundlæggende egenskaber efter farvenummer, såsom: sorthed, kroma, hvidhed og nuance.NCS farvekortnummeret beskriver farvens visuelle egenskaber, uanset pigmentformuleringen og optiske parametre.

6.RAL, tysk Raul farvekort.

Den tyske europæiske standard er også meget brugt internationalt.I 1927, da RAL var involveret i farveindustrien, skabte det et samlet sprog, der etablerede standardstatistikker og navngivning for farverige farver, som blev bredt forstået og anvendt over hele verden.Den 4-cifrede RAL-farve har været brugt som farvestandard i 70 år og er vokset til mere end 200.

341


Indlægstid: Dec-06-2018