tala fou

O fua o le toto o se laau a'e ma e sili ona lauiloa i ituaiga o setete i matu sasaʻe, motu o Andaman ma Nicobar ma Bangladesh.O le fua e le gata e suamalie ma mauoa i le anti-oxidant ae o se puna lelei foi o vali mo pisinisi taulima i le lotoifale.

O le laau, lea e alu i le igoa olaola o Haematocarpusvalidus, fuga tasi i le tausaga.O le vaitau autu o fua mai ia Aperila ia Iuni.I le taimi muamua, e lanu meamata fuala'au ma e liu mūmū toto pe a fua ma fa'aigoa 'Fula'itoto'.E masani lava, o fua mai le Andaman Islands e sili atu le pogisa i le lanu pe a faatusatusa i isi punaoa.

O le laau e ola vao i vaomatua ma i le tele o tausaga, ona o le faʻatupulaia o le manaʻoga mo ona fua, ua faʻatauvaʻa le seleseleina mai vaomatua masani.Ua a'afia ai le toe fa'afouina fa'alenatura ma ua ta'ua nei o se ituaiga e matua lamatia.O le taimi nei ua fausia e le au suʻesuʻe se faʻataʻitaʻiga masani o le pepe mo lona faʻalauteleina. O le suʻesuʻega fou o le a fesoasoani i fua o le toto e totoina i faʻatoʻaga faʻatoʻaga poʻo togalaau fale, ina ia faʻasaoina e tusa lava pe faʻaauau pea ona faʻaaogaina e fai ma puna o meaʻai ma vali.

 

 


Taimi meli: Aukuso-28-2020