nyheder

Blodfrugt er en træagtig klatrer, og den er meget populær blandt stammer i de nordøstlige stater, Andaman- og Nicobarøerne og Bangladesh.Frugten er ikke kun velsmagende og rig på antioxidanter, men er også en god kilde til farvestof til den lokale håndværksindustri.

Planten, der går under det biologiske navn Haematocarpusvalidus, blomstrer en gang om året.Den vigtigste frugtsæson er fra april til juni.Til at begynde med er frugterne grønne i farven, og de bliver blodrøde ved modning, hvilket giver navnet 'Blodfrugt'.Generelt er frugterne fra Andaman-øerne meget mørkere i farve sammenlignet med andre kilder.

Planten vokser vildt i skove og gennem årene er den på grund af stigende efterspørgsel efter dens frugt blevet vilkårligt høstet fra naturlige skove.Dette har påvirket naturlig regenerering, og det betragtes nu som en kritisk truet art.Nu har forskere udviklet en standard planteskoleprotokol for dens formering. Den nye forskning vil hjælpe med at dyrke blodfrugt på landbrugsmarker eller haver i hjemmet, så den bevares, selv mens den fortsat bliver brugt som en kilde til ernæring og farvestof.

 

 


Indlægstid: 28. august 2020